Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Απόδρασης

Διαδικτυακό Παιχνίδι απόδρασης (Online Escape room) για μαθητές Γυμνασίου! (Διαγωνισμός μαθητικού φεστιβάλ, 2023)

 


Το φάντασμα του Άλαν  Τιούρινγκ είναι παγιδευμένο σ'αυτό το σπίτι, καταδικασμένο να περιπλανιέται έως ότου ανακτήσει όλες τις αναμνήσεις του. 

Για να το βοηθήσετε να τις βρει, πρέπει πρώτα να περάσετε όλες τις δοκιμασίες και να συγκεντρώσετε τα στοιχεία που σας λείπουν. Φυσικά θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τις γνώσεις σας στην πληροφορική αφού ο Τιούρινγκ ήταν Άγγλος μαθηματικός και κρυπτογράφος και θεωρείται ο «πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών».

Εξερευνήστε το σπίτι αλλά με προσοχή ώστε να μην παγιδευτείτε και εσείς για πάντα μέσα  σ'αυτό!


Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για αυτή την μεγάλη προσωπικότητα προτείνουμε την ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης» (αγγλικά: The Imitation Game) είναι αμερικανική βιογραφική, θρίλερ, ιστορική ταινία του 2014, σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ. Το σενάριο έγραψε ο Γκράχαμ Μουρ και είναι ελαφρώς βασισμένο στη βιογραφία Alan Turing: The Enigma του Άντριου Χότζες.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη σε πραγματικό χρόνο στις 10:00 πμ έως τις 10:59 πμ  για μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (είτε ατομικά είτε ομαδικά), στο πλαίσιο του 12ου μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας τότε:

1) Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 4 Μαΐου 2023 το αργότερο μέχρι τις 9:59 πμ . Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ 

2) Στη συνέχεια θα βρείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα το σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στο παιχνίδι. Ξεκινήστε ακριβώς το παιχνίδι στις 10:00 πμ, στις  4 Μαΐου 2023 . Όταν καταφέρετε  να φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού, προσοχή ο χρόνος μετράει, δηλώστε το ονοματεπώνυμο σας ή το όνομα της ομάδας σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί, προκειμένου να μπείτε στους καλύτερους!

3) Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι οποιαδήποτε χρονική στιγμή! Απλώς στο τέλος του παιχνιδιού δεν θα ληφθεί υπόψη η συμμετοχή σας. 

4) Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από αυτό το ιστολόγιο το αργότερο την επόμενη μέρα! 

Καλή επιτυχία

Ο σύνδεσμος του παιχνιδιού ΕΔΩ  

ή για κινητά τηλέφωνα

Διαμοιρασμός: